Avskrapare

Avskrapare

Vi kan erbjuda ett brett program av skrapor och tillbehör till Berg, pappers och cellulosaindustri, hamn och transport, cementindustri, fastbränsleanläggningar och livsmedelsproduktion, Sågverk. Våra skrapor har fjädringssystem och är tillverkade i ett högteknologiska material.

Avskrapare

Befintliga avskrapningssystem är ofta slitna och av omodern design vilket gör att banden spiller och även att materialet fastnar på banden. Skraporna slits fort och reservdelarna är dyra. Servicetillfällena är även täta. Att installera eller uppdatera existerande avskrapningssystem ger goda effekter.

Spill ger negativa återverkningar på hela tillverkningsprocessen i form av svinn, negativa miljöeffekter, säkerhetsrisker och ökade kostnader för att hantera spillet.

Vi erbjuder ett antal olika skraptyper anpassade till varierande applikationer; standardskrapor, trumskrapor, skrapor designade för reversibla band, mini-skrapor för trånga utrymmen, skrapor för intern avskrapning, parabolskrapor samt värmeresistenta såväl som skrapor med uppvärmning. Skrapbladen är vanligtvis tillverkade i hårdmetall eller polyuretan för speciella applikationer.

Vi konstruerar, tillverkar, marknadsför och monterar skrapor baserade på ett av världens mest driftsäkra avskrapnings system, med hundratusentals driftstimmar världen över.

Beroende på bandets skick och hastighet samt materialets egenskaper ( torrt, blött, klibbigt etc.) rekommenderar vi er att välja bland rätt skrapa för rätt band.

Elasto-Hårdmetall

Individuella lagringssegmentmed fjädrar och justerbar. Finjustering av tryck via den teleskopiska rörelsen. Låga höjder möjliga genom flexibel design. Kan även användas i områden med hög temperatur.Vario-Hårdmetall

En teleskopisk skaft med fäste för vridning med fininställning. Typ: VMST1Vario-Hårdmetall

En teleskopisk axel med hållare för två torsionsstavar med finjustering. Typ: VMST 2-6Hårdmetall –Wende

Paraboliska och Standard Carbide Scraper Bar.Hårdmetall-Leistenabstreifer

MINI design med låg monteringshöjd.Leistenabstreifer “beheizbar”

MINI design med låg monteringshöjd.Beheizbare Hårdmetall-Leiste

TillbehörParabol – hårdmetall

Kontinuerlig metall bar, utanför elastiskt fördrivna även i högteknologisk keramik och polyuretan -version.Reversier-hårdmetall

Låg profil, fullängds metall band, band med återställningsmedel för backning .Trommel-hårdmetall

Individuella lagringssegment med fjädrar och justerbar. Finjustering av tryck via den teleskopiska rörelsen.Trommel-hårdmetall

Segment individuellt lagrad elastisk. Finns även i keramikmetall, användningsexempel klibbiga material.Trommel-Polyurthan

Segment bäraren rör, inklusive särskild polyuretan skrapsegmenten (förstärkt 330mm), sidofästetmed klämanordningför justering av skrapan.