Marcus Karlsson är en kille med sinnet för service och stort intresse för industrin & tekniken inom bandteknik. Efter snart 4 år på Backes Transport känner han att han har blivit mycket duktig på allt men har specialiserat sig på band till stenkross industrin.

Marcus som jag idag finner på Backes Transports nya lokaler på Bävervägen i Växjö jobbar idag ensam inne i lokalerna, de övriga kollegorna är ute på uppdrag (inplanerade service uppdrag men även ett akutjobb där ett transportband behövde bytas för snabbt).

 

“- En riktigt rolig arbetsplats just för vår gemenskap och att vi får göra ett mycket varierat jobb. Idag står jag och jobbar med band till en stenkross och imorgon kan det vara service på ett sågverk” , berättar Marcus.

 

– Marcus, kan du skulle ge ett råd till de företag som har transportband i sin verksamhet?

– Några tips, ja då ska man tänka på att aldrig köra ett band för spänt, det gör att bandet åldrar mycket fortare i sin dragstyrka. Så ska jag ge ett tips så är det just detta.

– Om du skulle välja ett av alla era områden ni jobbar inom som du är extra intresserad av, om du var tvungen att välja vad skulle det vara?

– Då svarar jag stenkross-industrin där vi gör mycket jobb och jag tycker de jobben är mycket spännande och utvecklar mig bra .Så där är väl lite av mitt expertisområde, men jag har ju mina rötter från skogsindustrin 🙂

– Ett jobb hos en kund hur kan det se ut?

– Vi förbereder så mycket vi kan på plats innan vi åker och har med oss allt material som kan tänkas behövas. Därefter utför vi jobbet (exempelvis ett byte av ett transportband) och vi går igenom alla slitdelar som är berörda av det och byter de delar som behövs , exempelvis kan det vara rullar mm. Vi går igenom arbetet med kunden, lämnar en servicerapport, skriver in detta i kundens servicebok och åker vidare till nästa uppdrag. Att alltid lämna ett jobb 100% väl utfört är det viktigaste, kunden får minimalt stopp och kan producera i sin verksamhet säkert & effektivt .

– Nu vet vi mer om ditt jobb och vad du brinner för där, vad gör du på din fritid?

– För mig är det familjen som jag tycker är viktigast för mig så det är min avkoppling om jag inte går ut i skogen och jagar eller fiskar. Ibland så blir det också att jag får fixa lite med huset.

 

Tack för intervjun Marcus !

/Ola Brandstedt